Отстраняват трима полицаи заради пребития младеж пред дискотека в Плевен

Новините

13-02-2023, 14:57

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това съобщи днес на извънреден брифинг старши комисар Веселин Вътов, директор на OДМВР в Плевен

Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството заради инцидента с пребит младеж пред дискотека в Плевен. Това съобщи днес на извънреден брифинг старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция (OД) на МВР в Плевен, предаде БТА.

Той подчерта, че разследването по случая се провежда в момента, правят се разпити и се преглеждат записи от видео камери. Установени са полицейските служители, намесени в конфликта. Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни. 

"Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, каза още старши комисар Вътов. 

Със заповед на директора на ОДМВР - Плевен по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Комисар Вътов бе категоричен, че срокът ще бъде скъсен.