Слави Трифонов се изправя срещу Радостин Василев в Плевен?

Новините

13-02-2023, 23:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Задава се сблъсък между лидера на "Има такъв народ" и един от отцепилите се от партията му

Задава се сблъсък между лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов и един от отцепилите се от партията му, за да се присъедини към "Продължаваме промяната". Става дума за бившия депутат от формацията на шоумена Радостин Василев.

За предстоящите предсрочни парламентарни избори Слави Трифонов ще бъде водач на листа, съобщи Станислав Балабанов от ИТН през уикенда, когато в ЦИК регистрира партията за участието на априлския вот.

Не е изключено Трифонов да се изправи в пряка битка с Василев в родния и на двамата Плевен, подозират близки до "Има такъв народ". За тази възможност намекна и самият Балабанов вчера, след като директно не назова района, в който Слави ще е пръв, но подхвърли, че в столичен МИР ще бъде бившият заместник-министър на енергетиката от квотата на ИТН - Пламен Данаилов. От което може да се направи извода, че лидерът на партията не държи да бъде непременно водач на листа в столицата, а най-логично е да бъде номиниран за родния си Плевен, пише агенция "Пик". 

Въпреки, че е тотално компрометиран пред местните покрай напускането си на "Има такъв народ", там за хорската любов ще се състезава и Радостин Василев, заради когото в последните дни "Продължаваме промяната" остана без двама от утвърдените си депутати.

Двамата плевенчани Иван Христанов и Иван Манев напуснаха формацията, като официалният мотив на първия гласеше: "Политиката днес се концентрира около разправии, пропасти, жълти заглавия", а на втория: "Разочарован съм, каузата стана все по-невидима". Неофициално обаче всички в партията знаят, че Ивановците напуснаха формацията, заради желанието на Василев да оглави листата в Плевен с надеждата да се класира до депутатска банка и в следващия парламент.

Припомняме, че по-миналия уикенд oбластният управител на Плевен Иван Петков проведе консултации за съставяне на Районна избирателна комисия (РИК) в 15-ти изборен район. На срещата присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, а от името на "Продължаваме промяната" се яви Радостин Василев.