Монтираха платформа за хора с увреждания в сградата на Центъра за работа с деца

Мисия

16-02-2023, 10:17

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Външна и вътрешна рампи ще улесняват придвижването на посетителите с инвалидни колички

Монтираха платформа за хора с увреждания в сградата на Центъра за работа с деца в Градската градина. За това информира кметът на Плевен Георг Спартански.

Ето какво написа той на профила си във Фейсбук:

"След като осигурихме значителни средства и извършихме сериозен ремонт на емблематичната сграда на бившето Земеделско училище, впоследствие Пионерски дом, а понастоящем Център за работа с деца в Плевен, с които възстановихме нейната красота, тя вече е напълно достъпна за граждани с опорно-двигателни увреждания.

Външна и вътрешна рампи ще улесняват придвижването на посетителите с инвалидни колички и ще им осигурят достъп не само до партерния етаж, но и до залите за занимания по интереси. Рампите са на принципа на асансьора - качват се количките на нея и се натиска бутон. Стълбищната платформа е изградена по проект, финансиран от Агенцията за хора с увреждания и е на стойност 41 135 лв., а външната част е инвестиция на Община Плевен и е на стойност 29 000 лв. Заради мобилността си съоръжението не налага промяна на конструкцията и интериора на сградата. То може да се ползва и за събития със социална насоченост. Платформата отговаря на изискванията на европейското и национално законодателство и дава възможност за самостоятелност на хората с инвалидни колички, като не е необходимо придружаващо лице или асистент. Поздравления и за директора на Центъра Генади Гешев за реализацията на този проект!"