Демерджиев за побоя в Плевен: Момчето съвсем не е подходило безобидно към ситуацията

Новините

16-02-2023, 12:44

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Бих казал, че до голяма степен е провокирало ситуацията", заяви вътрешният министър

Много рядко полицията си позволява да посегне на някого, без да е провокирана или без да е нападнат полицай. Обикновено, полицаят отвръща, когато е нападнат. А хората трябва да знаят, че полицаите не са подходящ обект на нападение, защото напоследък това усещане се загуби. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред медии.

"Всеки полицай, който си позволи противообществени прояви, най-често бива задържан от колегите си. Случаите не зачестяват. Те трябва да се следят много внимателно, защото понякога има много важни нюанси, които се спестяват при поднасяне на случая. Такъв беше случаят в Плевен. Там, след като се изгледат внимателно камерите, се вижда, че момчето съвсем не е подходило безобидно към ситуацията. Бих казал, че до голяма степен е провокирало ситуацията. Проверката продължава, на финала сме и резултатите ще бъдат оповестени", каза Демерджиев.

Той заяви, че полицаите могат да носят служебното си оръжие със себе си.

"Разбира се, те трябва да преценяват много точно кога могат да използват служебния си пистолет. Това в никакъв случай не може да става, когато разговарят със съседи или по друг такъв повод. Подобно поведение няма да се толерира. Много ясно съм предупредил и служителите“, каза служебният вътрешен министър.