Ден на розовата фланелка в ОУ "Свети Климент Охридски" - Плевен

Животът

22-02-2023, 16:39

Снимка:

охр

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като "Ден на розовата фланелка".

Началото на тази история е поставено от две момчета, които решават да подкрепят свой съученик, който е подложен на подигравки и тормоз в своето училище, след като се появява облечен с розово поло.

И по този повод, на днешния 22 февруари 2023г.,  във филиала на ОУ „Свети Климент Охридски“, гр. Плевен, учениците се облякоха в розово, за да изразят своето отношение към тормоза и насилието в училище. Така те се присъединиха към гласа на милионите други по света - за толерантност в училищните взаимоотношения.

Международният ден на розовата фланелка бе съпроводен и от множество дискусии между ученици и учители по темата за тормоза в учещите общности, както и от разнообразни дейности по класове, свързани с припомнянето, че уважение заслужава всеки.

И нека не забравяме думите на професор Едуард Де Боно: "Да сте прави през цялото време не е най-важното нещо на света, а и определено не е много красиво."

Не на тормоза в училище!