Постоянен арест за 39-годишен мъж, извършил грабеж в Тръстеник

Крими

23-02-2023, 14:15

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен

По искане на Районна прокуратура-Плевен Районен съд-Плевен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.И., на 39 години, от гр. Тръстеник, обл. Плевен.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 21.02.2023 г.,  в гр. Тръстеник, обл. Плевен, отнел чужди движими вещи от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвои,  като е употребил за това сила и заплаха - престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

На 21.02.2023 г. в органите на МВР постъпил сигнал от пострадалия (мъж на 33 години), че след полунощ П.И. е влязъл в дома му в гр. Тръстеник и чрез сила и заплаха е отнел негови движими вещи.

Незабавно били извършени издирвателни мероприятия от органите на РУ-Долна Митрополия, в хода на които бил установен соченият за извършител - П.И.

По разпореждане на РП-Плевен е образувано бързо производство по случая. В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, претърсване и изземване и други действия за доказване на престъплението.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Плевен обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в Районен съд-Плевен да му бъде определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, поради което постановил спрямо него най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен от разследващ полицай при РУ-Долна Митрополия.