Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, е новият председател на Управителния съвет на Гръцкия бизнес съвет в България

Парите

24-02-2023, 17:42

Снимка:

Пощенска банка

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, беше избрана за председател на Управителния съвет на Гръцкия бизнес съвет в България. Високото признание идва след като през последните няколко години г-жа Димитрова е заместник-председател на Управителния съвет на Гръцкия бизнес съвет в България.

„Позволете ми да изкажа своята благодарност към членовете на Управителния съвет за високото доверие, което ми гласуват с този избор. Приемам председателския пост като признание и дългосрочен ангажимент към визията и целите за развитие наГръцкия бизнес съвет и всеки един негов член. Обещавам, че ще продължа активната дейност на организацията за стимулиране на ползотворния диалог между институциите и бизнеса за успешното реализиране на най-добрите търговски и бизнес практики, така че да продължим да допринасяме за стабилното икономическо развитие в нашата странаи за поддържането на добрите взаимоотношения с нашите партньори“, с тези думи г-жа Петя Димитровасе обърна към присъстващите и благодари за избора.

Гръцкият бизнес съвет в България е една от най-важните бизнес организации в страната, в която членуват водещи български компании, както и представители на гръцкия и кипърския бизнес у нас.

Председателството на г-жа Димитрова е не само признание за безкомпромисните стандарти, които налага в работата си, но и голяма чест за Пощенска банка като доверен и надежден бизнес партньор. То става факт броени дни след като финансовата институция беше отличена като „Топ работодател“ (Top Employer) в България със сертификат от международния независим TopEmployers Institute. Пощенска банка получи отличието за своята иновативна визия и високи стандарти в прилагането на световно утвърдени работодателски практики в управлението на човешките ресурси, грижата за хората, условията на труд, програмите за личностно и професионално развитие на служителите и др.

 

За Петя Димитрова:

Г-жа Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка. Професионалният ѝ път в Пощенска банка започва през 2003 г. като главен финансов директор на осемте дъщерни компании на „Юробанк И Еф Джи Груп“ в България, а през 2012 г. г-жа Димитрова става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

Под нейно ръководство Пощенска банка само за няколко години осъществява две успешни сделки като придобива и интегрира за рекордно кратко време първо Алфа Банк – клон България, а след това и Банка Пиреос България. Те са поредната стъпка за затвърждаването на позицията ѝ на системна за пазара банка и за разширяването на клиентската ѝ база.За дейността си в този период Пощенска банка печели близо 100 престижни международни и български награди.

Г-жа Димитрова е член на управителните съвети на Асоциацията на банките в България, на фондация „Атанас Буров“, на сдружение „Ендевър България“, на Международния банков институт. Тя е член на УС на КРИБ и член на Университетския съвет на Американския университет в България. Петя Димитрова е член на Индустриалния консултативен съвет по промишлеността на CITY College към университета в Шефийлд, Великобритания. Също така е член на YoungPresidents’ Organization (YPO), член на Форума на младите световни лидери (Young Global Leaders Forum) към Световния икономически форум, член на GersonLehrman Group Accounting Council, Лондон, член на Chartered Management Institute, Великобритания и съосновател на Обществения съвет на жените в бизнеса.