ИТН регистрира листата си с кандидати за народни представители в Плевен

Новините

26-02-2023, 19:15

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Водач е Тошко Йорданов, на второ място е полк. Александър Александров

ИТН регистрира листата си с кандидати за народни представители за 15 МИР Плевен. Водач е Тошко Йорданов, а на второ място е полк. Александър Александров, който бе депутат от партията на Трифонов в XLV, XLVI и XLVII народни събрания.

Tрета е Христинка Иванова, а четвърти е Иван Янчев - бивш областен управител на Плевен, уволнен от Кирил Петков заради несъгласието му да предаде Слави Трифонов и да се присъедини към отцепниците на Радостин Василев.

Листата се допълва от Красимир Иванов, Димчо Дешев, Красимир Владов, Федя Анов, Явор Стойков, Иван Ментов, Николай Цанов и Цветомир Цанов.

Христинка Иванова се прочу на 13 юни 2022 година, когато Тошко Йорданов огласи запис на разговор между нея и Радостин Василев, който я натиска да се присъедини към групата на предателите и я заплашва, че ще изпрати негови хора да ѝ подготвят документите за напускане на Народното събрание, припомня 5gmedia.bg. След 6-месечно разследване на случая, в Софийска градска прокуратура е подготвено обвинение по чл.143 от Наказателния кодекс срещу Радостин Василев. Той пък е водач на листата на “Продължаваме промяната”-“Демократична България” в Плевен, след като Иван Христанов, бивш заместник-министър на земеделието, напусна партията на Кирил Петков и Асен Василев. Втори в листата на ПП&ДБ може да се озове плевенският учител Деян Петков, който играе ролята на “момче за всичко” на Радостин Василев. Пред Соня Колтуклиева Христинка Иванова разказва, че е била принудена от Радостин Василев да живее в София в един и същи ведомствен апартамент на парламента с Деян Петков, за да може той да я следи и контролира. Деян Петков се отцепи от ИТН, Христинка Иванова остана в ИТН, пише още електронното издание.