"Ние няма да ставаме ПП, бе. Ние няма да ги подкрепяме даже, бе!"

Новините

28-02-2023, 14:24

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Коалицията ПП-ДБ регистрира листата си за Плевен, Радостин Василев е водач

"Ние няма да ставаме ПП, бе. Ние няма да ги подкрепяме даже, бе!"

Тези думи изрече Радостин Василев на 13 юни 2022 година, когато на бял свят излезе скандалният телефонен запис, от който стана ясно, че се опитва да принуди плевенската депутатка Христинка Иванова да напусне парламентарната група на "Има такъв народ" заедно с него и останалите отцепници от партията на Слави Трифонов, изстреляла ги в Народното събрание.

Малко след това Радостин Василев официално се присъедини към редиците на "Продължаваме промяната" и на миналите избори оглави листата на партията в Габрово.

Днес, 28 февруари 2023 година, официално стана ясно, че Василев ще бъде водач на листата на ПП в Плевен за предстоящия вот на 2 април.


"Коалицията “Продължаваме Промяната-Демократична България” регистрира листата си за МИР 15 Плевен за участие в парламентарните избори", написаха от местната структура във Фейсбук. От публикуваната снимка става ясно, че в листата са и други двама от отцепниците от "Има такъв народ" и доверени лица на Радостин Василев - Венцислав Петков и Деян Петков.

Както вече писахме, сътресенията в плевенската структура на ПП започнаха още в началото на месеца, когато стана ясно, че Василев се е договорил с Кирил Петков да застане начело на партията за предстоящите избори в Плевен, въпреки категоричното негодувание на местните да работят с него. Последва реакция от бившия заместник-министър на земеделието, доскорошен депутат и неизменен водач на листата на "Промяната" при предишните избори Иван Христанов, който обяви, че няма да участва във вота и напуска партията. Малко след това от редиците на ПП си тръгна и другият народен представител, избран в 15 МИР–Плевен - Иван Манев. А преди два дни, поредната знакова фигура на "Продължаваме промяната" в Плевен, Виолета Иеремиева, която бе зам.областен управител по време на кабинета "Петков", също информира, че няма да участва в предстоящите парламентарни избори.