Създадена е необходимата организация на работата по произвеждане на изборите на 2 април

Мисия

02-03-2023, 16:44

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Всички институции са в готовност за предстоящите избори

Създадена е необходимата организация на работата по произвеждане на изборите за народни представители на 2 април. Всички институции са в готовност за предстоящите избори. Това стана ясно по време на работна среща за осъществяване на организационно-техническа подготовка на изборите днес, 2 март, в заседателната зала на Областна администрация.

Областният управител на Област Плевен Иван Петков откри срещата, на която присъстваха представители на: „Информационно обслужване“ АД, РДПБЗН – Плевен, „Електроразпределителни мрежи – запад“ АД, ОДМВР – Плевен, Окръжна прокуратура – Плевен, Община Плевен, РЗИ Плевен, ЦСМП Плевен, РИК – 15 Плевен и членовете на техническия екип от страна на Областна администрация Плевен. Председателят на РИК – 15 Плевен Ярослав Димитров благодари на представителите на институции, ангажирани към изборния процес за активността им. По време на работната среща бе докладвано за готовността на всяка една от институциите за произвеждане на изборната кампания.

От РЗИ Плевен информираха, че епидемичната обстановка е спокойна, за Covid почти не се говори, ограничения няма. От Община Плевен информираха, че броят на секциите в града е 127 и 34 са те в населените места на територията на Община Плевен. Не се предвижда промяна на местата на секциите и графика на раздаване на материалите.

„Създаването на организация е необходимост, за да се случат изборите, законосъобразно, бързо, с внимание към всеки един детайл“, подчерта председателят на РИК - 15 Плевен.

Както досега, ще се разчита на добрата координация и комуникация, увериха  главният секретар на Областна администрация Ирена Христова – ръководител на Техническия екип за осъществяване на организационно-техническа подготовка за произвеждане на изборите и председателят на РИК -15 Плевен Ярослав Димитров.

161 са СИК в Община Плевен, които ще бъдат настанени в читалище „Съгласие“, а това означава, че са подсигурени 400 места в салона и партера, съобщи Областният управител на Област Плевен Иван Петков. Той обобщи, че останалите 113 СИК са във Военен клуб, като от тях в  Община Долни Дъбник са 21, Червен бряг – 39, Гулянци – 20, Долна митрополия – 33, Белене – 17, Никопол – 17, Кнежа – 17, Пордим – 10, Искър – 10, Левски – 31.  

Седмица преди изборите, насрочени за 2 април, ще се проведе втора организационна заключителна среща. На нея традиционно ще се изясняват детайли по организацията и ще бъде представен оперативен план с отговорностите на всяка институция.