Лудница на пътя в Плевенско: Пак изловиха куп пияни, дрогирани и без книжка

Крими

06-03-2023, 10:15

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Куп нарушения по пътищата в област Плевен са засечени през почивните дни. Това става ясно от днешния бюлетин на МВР.
          
Неправоспособен водач е засечен при полицейска проверка на първокласен път в посока село Горни Дъбник. На 2 март 2023 в 10:06 часа е спрян лек автомобил "Ауди". Установена е самоличността на водача – 25-годишен от село Горни Дъбник. Изяснило се е, че шофира без книжка и е неправоспособен. Водачът е изпробван с техническо средство ''Drager drugtest 5000'' като уредът е отчел положителен резултат на наркотични вещества канабис и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е дал кръв за лабораторна обработка в ЦСМП - Плевен. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс. Продължава работа разследващ полицай.   

Бързо производство е образувано в РУ – Долни Дъбник за управление на автомобил след употреба на алкохол. В 23:46 часа на 3 март в град Тръстеник бил проверен 19-годишен местен жител, който се придвижвал с „Фолксваген“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, нарушителят е отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

На 2 март в 15:09 часа в град Славяново е проверен 67-годишен местен жител, водач на „Ауди“. Алкотестът му е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация. Нарушителят не е дал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. На 3 март е образувано бързо полицейско производство и е уведомена Районната прокуратура в Плевен. Продължава работата разследващ полицай.

На 4 март Първо РУ – Плевен е образувано бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. Същия ден в 05:10 часа на плевенската улица "Димитър Константинов" бил засечен зад волана на „Ауди“ 37-годишен с алкохолна концентрациянад 1.2 промила. Проверката е извършена с техническо средство.Нарушителят е дал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен и за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

Нерегистрирано моторно превозно средство е засечено при полицейска проверка в село Бъркач. Вчера в 15:00 часа е спрян лек автомобил "БМВ", с временни регистрационни табели, образец Германия. Колата е собственост и управлявана от 55-годишен. От извършената проверка е установено, че той шофира автомобила с с регистрационни табели с изтекъл срок на валидност на 01.08.2022 година. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. Образувано е бързо производство с оглед престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
     
Бързо производство е образувано в РУ – Долни Дъбник за шофиране след употреба на наркотици. В 16:49 часа на 5 март в село Садовец е бил проверен 26-годишен местен жител, който се придвижвал със „Сеат“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръвна проба за химически анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.