Разследващи полицаи и прокурори проведоха специално обучение за изборите

Мисия

07-03-2023, 17:42

Снимка:

ОДМВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Лектори бяха Владимир Николов - административен ръководител на ОП – Плевен и Пламен Петков - административен ръководител на РП – Плевен

Полицаи от отдел „Разследване“ при ОДМВР – Плевен и прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Плевен днес проведоха специално обучение на тема „Разследване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и други престъпления, свързани с подготовката, провеждането и приключването на избори за Народно събрание, които ще се проведат на 2 април 2023 година“.

В сградата на ОДМВР – Плевен се събраха разследващи полицаи и прокурори, за да повишат качеството на досъдебните производства и цялостната работа за установяването на потенциални случаи и ответните действия на разследването. 

Лектори бяха административният ръководител на ОП – Плевен Владимир Николов и административният ръководител на Районна прокуратура – Плевен Пламен Петков по проблеми за превенция на изборните престъпления.

ОДМВР – Плевен и РП - Плевен са рекордьори в страната по образувани досъдебни и бързи полицейски производства и постановени осъдителни актове на виновните лица по текстове от Наказателния кодекс за престъпления против политическите права на гражданите.

Проблемът с преследването на престъпленията срещу политическите права на гражданите е чувствителен и в последните години обществото има високи изисквания към правоохранителните структури в България.