Курсантки от ВВВУ "Георги Бенковски" участваха в пролетна авиационна среща

Животът

10-03-2023, 08:11

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Съюзът на ветераните от Българска гражданска авиация проведе в София традиционната си Пролетна авиационна среща, посветена на 3-ти, 8-ми и 22-ри март.

Асоциацията на Българските Авиокомпании, Българската авиационна асоциация, ДП "Ръководство на Въздушното Движение" и НТСТ са съорганизатори на събитието.

Бяха наградени жени - ветерани с принос в гражданската и военната авиация.

В панела "Жените в авиацията" от програмата на срещата е коментирана ролята на жени– бележити представителки в авиационните професии от миналото и участието на жените в българската гражданска и военна авиация днес, съобщават организаторите.

Кратки доклади са изнесли Иван Петков – почетен председател на СВ БГА, Венцислав Гигов – член на УС на СВ БГА, представители на Техническия университет и ВВВУ в Долна Митрополия.

Позицията си по темата и поздрав от името на ВВВУ "Георги Бенковски" са поднесли курсант Сияна Янкова, специализация „Летец-пилот“, като в нейното класно има пет девойки и курсант Ивана Крумова -специализация . „Радиоелектронно оборудване на летателни апарати“ - една от бъдещите 25 жени авиоинженери.