Областният управител поздрави инженерната гилдия на Плевен в юбилейната 20-та годишнина от учредяването на КИИП

Мисия

10-03-2023, 16:00

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител Иван Петков бе официален гост на проведеното в зала «Плевен» Общо събрание на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) – Регионална колегия Плевен в юбилейната 20-та годишнина от учредителното събрание КИИП през м. ноември 2003 г. 

„С изключително удоволствие приех поканата от уважение към Вас, хората, които задават урбанизацията на всички населени места на територията на Област Плевен, каза в встъпителното си слово губернаторът Иван Петков, който засвидетелства признание към труда и отдадената работа на плевенската инженерна гилдия и лично на председателя на регионална колегия Плевен инж. Стефан Лишковски. Г-н Петков не скри, че преди години е имал възможността да допринесе и даде тласък в областта на образователния процес на инж. Лишковски, като възпитаник на Математическа гимназия в Плевен.

„Това е факт, който за пореден път е доказателство, че като „ковачница на кадри”, плевенската гимназия, дава добър старт на подрастващото поколение в областния град“. Вашата сърцатост, отдаденост, иновативност дава възможност на вашите колеги от сродните професионални организации – Камара на архитектите и Камара на строителите да правят това, което е пред погледа на всички жители и гости както в областния център Плевен, така и във всички общински центрове на територията на област Плевен и в страната. Това, което правите вие освен, че отнема много време, ентусиазъм и дух, дава удовлетворение на всички нас.” С тези думи областният управител на Област Плевен даде началото на Общото събрание в юбилейната 20-та годишнина от създаване на Камарата и изрази благодарността си към гилдията.

„Партньорството на КИИП Регионална колегия Плевен през изминалата 2022 г. възроди едно позабравено през годините сътрудничество с Областна администрация Плевен”, отбеляза председателят на колегията в Плевен инж. Лишковски.

В рамките на проведеното Общо събрание, което продължи до късно вечерта по предвидения дневен ред, бяха връчени почетни грамоти и подаръци на юбиляри от гилдията, навършили кръгли годишнини през изминалата година.

Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) е национална организация на инженерите от всички специалности, осъществяващи инвестиционно и устройствено проектиране. Основание за провеждане на Учредителното събрание на камарата на 27 и 28 септември 2003 г. е приетият от Народното събрание Закон за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране.

Мисията на организацията е да защитава професионалните права и интереси на своите членове в съответствие с интересите на обществото. В КИИП членуват около 10000 проектанти, от които 8500 – с пълна проектантска правоспособност.

Към момента в КИИП Регионална колегия Плевен членуват 226 инженера, разпределени съобразно квалификацията си и областта, в която работят в осем професионални секции: Конструкции на сгради и съоръжения; Транспортно строителство и транспортни съоръжения; Водно строителство; Геодезия, приложна геодезия; Минно дело, геология и екология; Електротехника, автоматика, съобщителна техника; Отоплителна, вентилационна, климатична и хладилна техника, топло и газоснабдяване; Технологии.