Бойко Борисов: Призовавам Радев да покаже финансовото състояние на държавата (Видео)

Мисия

11-03-2023, 13:35

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Ако бяхме ние, АМ "Хемус" вече щеше да е подминала Плевен, да сме стигнали до Велико Търново", заяви лидерът на ГЕРБ

"Какво ни казва Евростат с последната си статистика от 9 март - че сме обеднели 4 пъти. Това няма да го чуете по медиите, защото не е хубаво и показва тоталния провал на всички управляващи след нас. Какво прогнозира БНБ - производството на български стоки намалява рязко, намалява и БВП, и обедняваме. Асен Василев не може да опровергае Евростат, защото много добре знае какво е завещал като финансов министър. Затова всеки ден от пълните зали призовавам президента Радев да покаже финансовото състояние на държавата, да разберем какво имаме в портфейла си като нация. Не сме в рецесия само заради войната в Украйна. Бюджетът ни се пълни само от оръжейните ни заводи и затова, че сме най-голям износител на ток, но спре ли войната - край!"

Това заяви Бойко Борисов на среща със симпатизанти и съпартийци в Плевен. Той пристигна в града, за да подкрепи листата на коалиция ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарните избори на 2 април.

"Ако бяхме ние, АМ "Хемус" вече щеше да е подминала Плевен, да сме стигнали до Велико Търново. Ако Хемус беше лесна за построяване, Тодор Живков нямаше да я направи само до Правец. Единственият начин за по-бърз процес в изграждането на тази жизненоважна магистрала бяха инхаус процедурите, разрешени от Европейската комисия, за да наваксаме 1300-годишното закъснение на строителството на инфраструктурата тук. Римските пътища са минавали оттук, оттогава няма. Затова сме го правили - за да стане бързо и да спрем обезлюдяването и обедняването в тази част на България, защото вие сте 3 пъти по-бедни в сравнение с Южна България", коментира лидерът на ГЕРБ. 

"Пуснеш БТВ - Шишков. Снощи по Нова телевизия - пак Шишков. Един красив, обаятелен, страшен интерес на медиите към него и нито един важен журналистически въпрос! Дал ли е аванс от 105 млн. лв. на фирмата на Велико Желев, след като е лоша? Срамота е, служебните министри участват активно в предизборната кампания и взимат страна! Обаятелният, но непостроил нищо Шишков, е разплатил 1.5 млрд. лв. А в същото време пътищата ни са разбити и строшени, от 2 години неподдържани! Но са дадени 160 млн. лв. за зимна поддръжка при този "обилен снеговалеж" от 20 градуса! Всяко показване на ПП и ДБ им е щета и това го знаят. Знаят също, че ГЕРБ ще ги победи, затова Шишков им играе ролята на бухалка. Те ще се крият и ще карат служебните министри да бият по нас. Да продължават!", каза още Борисов.

"С постове в интернет правят внушения, някаква госпожа от ПП пуснала нов списък Магнитски в социалната мрежа. Помолих да се пита американското посолството има ли практика да информира която и да е партия предварително за подобни неща. Това намеса ли е във вътрешните ни работи? Ще пуснем официално писмо и ще настояваме за отговор!", подчерта бившият премиер.

"Лена казала, че ГЕРБ страхуват хората - не, хората всеки ден идват на нашите събития. Къде са пълните зали на другите? Затова ги няма, смешни са и се крият зад Лена Бориславова. А нашата партия за първи път в историята на България направи председател на Народното събрание жена, кмет на София - жена, еврокомисар - също жена!", посочи Бойко Борисов.

"Очаквате след 2-ри да имаме правителство и всичко да започне да се подрежда. Ако сме първа политическа сила, ще сме длъжни да съставим правителство. Тези 6 обединени партии са в изолация, никой не ги иска. Ако те признаят грешките си, така както ние, не манипулират и не обиждат, може да проведем разговор за експертен кабинет. Надявам се и призовавам за разум в политическата ни класа!", каза още лидерът на ГЕРБ.