Условна присъда за шофьорка, причинила смърт на пешеходка по непредпазливост

Крими

13-03-2023, 15:42

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отнето и е правото да управлява моторно превозно средство за срок от четири месеца

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Е.К.Д., от град Белене, родена 1974 година. Обвинението срещу нея е в това, че на 22.09.2022 година, на открита площадка на автомивка в град Белене, при движение на заден ход, ударила пешеходката С.Т.Д. Въпреки, че направила всичко зависещо от нея за оказване на помощ, на 27.09.2022 година, пострадалата е починала в болнично заведение в град Плевен, в резултат на съчетаната механична травма и усложненията й - престъпление по чл.343а, вр. чл.343, ал.1, буква „в“, във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

В провелото се разпоредително съдебно заседание подсъдимата е признала вината си и е направила искане делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, без разпити на свидетели и вещи лица. Постановена е присъда, с която на подсъдимата е наложено наказание четири месеца лишаване от свобода - условно, с тригодишен изпитателен срок. Със същата присъда на подсъдимата е отнето правото да управлява моторно превозно средство за срок от четири месеца. Направените по делото деловодни разноски са за сметка на осъденото лице.

"Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд - Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес. До влизане на присъдата в сила, подсъдимата ще е с мярка за неотклонение „Подписка“", съобщиха от Окръжен съд - Плевен.