Разпитаха нови свидетели по дело за убийство, извършено в плевенското село Божурица

Крими

15-03-2023, 10:43

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Делото е отложено за повторен разпит на вече изслушан в предходно съдебно заседание свидетел

Състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Б.М.И., от село Божурица, обл. Плевен, роден 1999 година.

Той е обвинен в това, че на 02.02.2022 година, в село Божурица, обл. Плевен, умишлено умъртвил О.Б.В. и се опитал умишлено да умъртви и М.О.В., и двамата от село Божурица - престъпление по чл.116, ал.1, т.4, предл.3, вр. чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК. На същата дата влязъл в чуждо жилище, като употребил за това сила и деянието е извършено нощем от четири лица - престъпление по чл.170, ал.2, предл.1 и предл.3, вр. с ал.1 от НК.

На посочената дата, в 3:00 часа през нощта, обвиняемият, заедно с още три лица, нахлул в жилището на жертвата, където имало празненство. Причината за това били техни предходни спорове. При влизането и четиримата започнали да нанасят удари на всеки, който им се изпречил през очите. Обвиняемият нанесъл на пострадалата О.Б.В. два удара с нож, с голяма сила, в гръдния кош, поради което настъпила остра кръвозагуба и смъртта на лицето. На другия пострадал били нанесени няколко прорезни рани с нож в главата и в гърба, но в следствие на извършена спешна хирургическа намеса, опасността за живота му била овладяна. На други лица също били нанесени прорезни рани, които били по-леки.

Обвиняемият не е осъждан, но има лоши характеристични данни, посочват от съда.

В проведеното на 14 март съдебно заседание са разпитани явилите се 10 свидетели. По искане на страните, съдебното следствие не е приключило, а делото е отложено за повторен разпит на вече изслушан в предходно съдебно заседание свидетел. Следващото заседание, за когато ще бъде призован свидетелят, е насрочено за 07.04.2023 година.