Йосиф Панов - Пепелянката: Наближава поредната важна битка!

Спорт

16-03-2023, 11:25

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"На Max Fight 53 излизам срещу Едмонд Зефи - косоварят е опасен опонент, но с българските фенове зад гърба съм готов да спечеля и този двубой", сподели плевенчанинът

"Наближава поредната важна битка! На 6 април очаквам всички в “Арена София”, защото подкрепата ви е важна за мен. На Max Fight 53 излизам срещу Едмонд Зефи. Косоварят е опасен опонент, но с българските фенове зад гърба съм готов да спечеля и този двубой", написа Йосиф Панов - Пепелянката на профила си във Фейсбук.

Както вече писахме, носителят на две шампионски титли на България и един от най-обичаните български професионални боксьори се качва на ринга като претендент за интернационалната титла в полусредна категория на организацията UBO. Негов опонент ще бъде носителят на световната титла за младежи на UBO и тази на интернационалната на UBF Едмонт Зефи от Косово. Дългоочакваният сблъсък ще се играе на 6 април с София в мач – кулминация на вечерта от 53-тото издание на MAX FIGHT.

Двубоят е пръв в историята на най-големия боен шампионат на Балканите, който в партньорство с боксовия промоутър „Alexeev Boxing“ доведе до реализация на престижната среща. От щаба на 26-годишния Панов заявиха желание да атакуват титлата още в края на 2022 година, а Пепелянката проведе интензивна подготовка през отминалите месеци на настоящата година.

Престижната организация UBO има едни от най-доказаните имена в професионалния бокс. Носители на титли в полусредна категория тук са еквадорецът Арнолд Гонзалес, който е и шампион на Южна Америка, както и украинското острие Дмитро Зубко. Европейски шампион в същата категория на UBO е топ ръкавицата на Италия Джовани Ди Антони, като всеки един от тези боксьори е претендент за Световната титла. Шампион в интерконтиненталната титла на UBO в категория cruiserweight и носител на пояса е и Рой Джоунс Джуниър, в края на кариерата си.