Олимпийската шампионка Тереза Маринова гостува в ДФСГ "Интелект" - Плевен

Спорт

17-03-2023, 17:09

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Срещата бе насочена към подрастващите в навечерието на кандидатстудентската кампания, мотивираща младите хора към спорт и здраве

В ДФСГ "Интелект" гостуваха представители на НСА – София. Срещата бе насочена към подрастващите в навечерието на кандидатстудентската кампания, мотивираща младите хора към спорт и здраве.

Гости в гимназията бяха Тереза Маринова – Олимпийски шампион и главен асистент в НСА и Венета Петкова – доцент в НСА, които презентираха специалностите и възможностите, които предоставя академията като база и професионално развитие пред младите хора. Специалностите, които те представиха на вниманието на учениците са треньор по определен вид спорт, спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, треньор по бойно- приложна физическа подготовка и охранител, треньор по адаптивна физическа активност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА консултант, треньор по бойно- приложна физическа подготовка и спорт в системата на БА на МВР, учител по физическо възпитание.

Интерес предизвика и играта на шах в двора на гимназията. Учениците Антъни Зуел от 12в клас и Михаил Тодоров от 10а клас се изправиха срещу доцент Петкова, която бе възхитена от уменията на двамата гимназисти. Играта завърши с реми и много положителни емоции от срещата.