Плевенски огнеборци спасиха дете, качило се на трафопост

Крими

20-03-2023, 10:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Спасителната акция е преминала успешно и детето е невредимо

Сигнал за горящи отпадъци в контейнер в центъра до градската градина в Червен бряг е подаден на 17 март в 20:08 часа. Огнеборци от районната служба в града са били изпратени на мястото на произшествието. Пожарът е без преки материални загуби.

На 17 март сутринта служители от У ПБЗН – Сторгозия са оказали две технически помощи – съдействие на водачите на катастрофирали автомобили и измиване на пътните платна след инцидентите в плевенския квартал „Сторгозия“.

На 18 март екипи на РС ПБЗН – Плевен и У ПБЗН – Сторгозия са погасили горящи отпадъци на улица „Ангел Кънчев“ и в ж.к „Сторгозия“. Небрежност при боравене с открит огън е причина за произшествията.

Спасено е дете, качило се на трафопост в град Плевен на булевард  „Георги Кочев“. Пожарникари от РСПБЗН – Плевен са отреагирали на сигнала за кризисната ситуация в 18:30 часа. На място са установили, че 12-момче се е покатерило на покрива на трафопост, за да вземе топка. Спасителната акция е преминала успешно и детето е невредимо.

През изминалото денонощие огнеборци от РДПБЗН – Плевен са погасили запалени сухи треви в землищата на Плевен ж.к. „Дружба“ и село Радомирци.

На 19 март в 19:56 часа екип на РС ПБЗН – Белене е отреагирал на сигнал за технически неизправна газова бутилка в частен двор в крайдунавския град. Няма пострадали хора.