Спартак стигна до точка срещу Крумовград

Спорт

20-03-2023, 17:27

Снимка:

Диема спорт, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двубоят се проведе в Севлиево

Отборите на Спартак (Плевен) и Крумовград поделиха точките след равенство 1:1 в мач от 23-ия кръг на Втора лига. Цветелин Радев (80) беше точен за гостите, а Боримир Карамфилов (89) изравни. През първото полувреме гостите бяха по-активният тим на терена, но това се промени през втората част, съобщава sportal.bg. Двубоят се проведе в Севлиево.

В 15-ата минута гостите от Крумовград бяха близо до гола, но ударът с глава на Китан Василев срещна гредата. Той засече много добро центриране от Мартин Сораков, но нямаше късмет. Две минути по-късно на Джунейт Яшар не му достигна малко скорост да изпревари стража вратаря Станислав Антонов. Секунди по-късно стражът се намеси отлично при удар на Мартин Сораков с глава.

В 21-вата минута Джунейт Яшар стреля много силно от фаул, но над вратата. В 39-ата минута дойде най-чистата възможност за домакините в мача. Виктор Иванов не успя да прати топката в мрежата след удар с глава от непосредствена близост. Той прати удара си право в ръцете на вратаря. Три минути по-късно Мартин Сораков стреля много силно към вратата на домакините, но шутът му прелетя встрани.

В добавеното време на първата част Димитър Пиргов намери топката около границата на наказателното поле, но шутира много високо над вратата. Второто полувреме започна с два неточни удара първо на Калоян Стефанов от Крумовград и след това на Виктор Иванов от състава на домакините. В 60-ата минута малко не достигна на Боримир Карамфилов да засече хубаво успоредно на голлинията подаване от Васил Шопов. В 71-ата минута Джунейт Яшар не успя да засече по най-добрия начин центриране от левия фланг.

В 80-ата минута гостите от Крумовград направиха сериозна крачка към успеха с гол на резервата Цветелин Радев. Той показа добро пласиране след центриране на Китан Василев и с крак прати топката в мрежата.

В 83-ата минута Макенджиев парира силен шут на Боримир Карамфилов. В 89-ата минута обаче стражът на гостите капитулира след неспасяем удар с глава на Карамфилов. Нападателят на Спартак засече хубаво центриране на Алекс Георгиев.

В заключителните секунди Спартак можеше да се поздрави и с трите точки, но Стефан Христов пропусна.