Закопчаха 21-годишен плевенчанин за притежание на наркотици

Крими

21-03-2023, 09:05

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Образувано е досъдебно производство

За притежаване на наркотични вещества 21-годишен е задържан в Първо РУ-Плевен, информират от пресцентъра на плевенската полиция.

В хода на проверка на 20 март в 18:40 часа служители на сектор „Криминалната полиция“ са намерили в близост до задържания на перваз на прозорец на жилищна сграда на плевенската улица „Добри Чинтулов“ две топчета с размери 1,5 см., съдържащи  жълто кристолообразно вещество.  При последвало претърсване и изземване в апартамент, обитаван от 21-годишния в областния град, са иззети три политиленови самозалепващи се пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, четири таблетки бледорозови на цвят, политиленов плик с размери 12см Х 9 см с 11 празни пликчета, мобилен телефон "Самсунг", угарка от саморъчно свита цигара с дължина 3 см., съдържаща суха зелена тревиста маса, четири прозрачни самозалепващи се пликчета с размери 6 см Х 5 см., с жълто кристалообразно вещество и една ел. везна. Предстоят експертизи.

Уведомен е дежурен районен прокурор за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на високорискови наркотични вещества. Работата по документиране на престъплението продължава.