Теодора Генчовска ще открие първата международна курсантска седмица във ВВВУ "Георги Бенковски"

Мисия

23-03-2023, 12:30

Снимка:

МО

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски”, гр. Долна Митрополия (ВВВУ) организира "Първа международна курсантска седмица" (1st International Air Force Cadets’ Week), която ще се проведе в периода 26.03 - 01.04.2023 г.

Заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска ще участва в откриването на  Международната курсантска седмица на  27 март 2023 / понеделник/ от 9:30 ч. във ВВВУ "Георги Бенковски".

На откриването са поканени oбластният управител Иван Петков, кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Събитието е с цел обогатяване знанията на участващите курсанти и офицери за сигурността и отбраната, както и за подобряване на  сътрудничество между държавите-участници. То ще заздрави изградените международни партньорства и ще доведе до повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели между участниците.

Срещата е и мост към бъдещи съвместни проекти по различни програми , научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и по специално в авиацията. Стабилното и устойчиво развитие на международните отношения се изгражда на база дългогодишни партньорства, срещи, обмен на опит и информация, съвместни проекти  и Международната курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“ е поредната стъпка по този дълъг и стръмен път. 

В Международната курсантска седмица ще се включат  12 академии и университета с общо 34 чуждестранни участника (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и 7 български курсанти както следва:

Bulgarian Air Force  Academy  "Georgi  Benkovski"

University of Defence, Brno, Czech republic

Air Force Academy, Greece

Air Force Academy, Deblin, Poland

Military University of Technology, Warsaw, Poland

War Studies University , Warsaw, Poland

Portuguese Air Force Academy, Amadora, Portugal

Air Force Academy, Brasov, Romania

Military Technical Academy „Ferdinand I”, Bucharest, Romania

Nicolae Balcescu Land Forces Academy, Sibiu, Romania

Spanish Air & Space Force Academy, Murcia, Spain

USAF Academy, Colorado springs, USA

Предвидени са презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в гр. Плевен и гр. Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“.