Плевенчани с исторически успех за България в спортните танци (Видео)

Спорт

28-03-2023, 12:58

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Татяна Македонска и Момчил Петков са световни шампиони при младежи /латиноамерикански танци/

Исторически успех в спортните танци за България! За първи път прозвуча химнът на страната ни в този спорт, след като Момчил Петков и Татяна Македонска от клуб по спортни танци "Артефакт" гр. Плевен спечелиха исторически златен медал от "World Syllabus Championships 2023". Световното първенство се проведе на 26 март в град Пиeве Ди Ченто, Болоня - Италия.

Ето какво написа Люба Валентинова, ръководител на клуб по спортни танци "Артефакт":

"Сезон 2023 е открит! Много бих искала да споделя и опиша изживяването от това състезание и от този успех, но думите не стигат... Малката България има много големи световни шампиони - в различни категории, възрасти, федерации, организации. Малко се знае за тях извън средите на спортните танци, защото за съжаление всички те се състезават под чужд флаг.

Успехът на Момчил и Татяна е исторически и толкова ценен и важен, защото за пръв път в историята на спортните танци на България, на Световно първенство, звучи българският химн и грее българското знаме!

И то къде! Италия - меката на спортните танци! 25 двойки от целия свят премериха сили в тази категория. И категоричните победители са от Плевен, България!

Цялата зала се изправи на крака в знак на уважение към "Горда стара планина"! Българи, които ние не познаваме, с просълзени очи дойдоха при децата с думите: "Благодарение на вас чухме химна!" Това е признание! Това е емоция! За това думите не стигат...

Благодаря ви! Благодаря ви Момчил Петков и Татяна Македонска! За труда, лишенията, раните и болките! Вие направихте много компромиси с всичко, но не и с тренировките и подготовката! Благодаря ви, че Ви имам!

Пожелавам на всички да мечтаете! Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! Аз - Люба Валентинова,  Момчил Петков и Татяна Македонска си позволихме да мечтаем за Световна титла! Мечтите се сбъдват!!! Гордей се България!"