Любо Киров с първи "Икар" - за принос към музикално-сценичното изкуство

Плевен Лайф

28-03-2023, 13:52

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Престижните отличия бяха връчени на 27 март в Народния театър „Иван Вазов“

Плевенчанинът Любо Киров прибави към колекцията си с награди и първи "Икар". Той взе статуетката в категория „Атракционно и сценично изкуство“, излъчена от Гилдията за атракционни и сценични изкуства, за приноса си в музикално-сценичното изкуство. Престижните отличия бяха връчени на 27 март в Народния театър „Иван Вазов“.

Благодаря за наградата „Икар“. Чест е за мен да съм в компанията на хора, които по подобен начин живеят и дишат изкуство. Благодаря на публиката, която е неотлъчно до мен.Благодаря на всички, които са част от големите концерти, за подкрепата и приятелството. Благодаря на музикантите, с които работя. Тази награда е за всички вас“, сподели един от най-успешните български изпълнители, който е родом от Плевен.

И тази година започна ударно за Любо Киров. В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума "Целуни ме", впечатляващия едноименен концерт в зала "Арена Армеец", както и националното музикално турне. Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на най-предно място, като музикален изпълнител. Любо Киров беше ментор в последните два сезона на един от най-гледаните телевизионни формати „Гласът на България“.