Руското посолство у нас: Отхвърляме обвиненията за участие в бомбените заплахи

Новините

28-03-2023, 22:36

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Напълно осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото чрез заплаха за подрастващото поколение, допълниха от посолството

Руското посолство в България категорично отхвърли "руска следа" в информационните атаки срещу български училища, които през последните два дни са получили електронни писма със съобщения за бомби.

"Обърнахме внимание на изявлението на Министъра на вътрешните работи в техническото правителство на Република България Иван Демерджиев за евентуално участие на Русия в разпространението на съобщения за миниране в български учебни заведения. Напълно осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото чрез заплаха за подрастващото поколение. Категорично отхвърляме всякакви необосновани обвинения на страната ни в извършване на подобни информационни атаки. Разчитаме, че в резултат от разследването на сюжета компетентните органи на Република България ще дадат изчерпателни коментари по забележките за „руската следа“", заявиха от посолството в своята официална страница във Фейсбук.

По-рано днес ученици от десетки училища в Бургас, Плевен, Сливен, София и други места в България бяха евакуирани заради сигнали за бомби. Подобни случаи имаше и вчера. Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че водещата версия за имейлите със заплахи за взривни устройства в училища е, че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия.