Радостин Василев и папараците му не спират да тормозят плевенчани

Новините

29-03-2023, 11:14

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отцепникът от ИТН, сега водач на листата на ПП/ДБ, пресреща хората из улиците и се намъква без покана в кафенета, офиси и магазини

Радостин Василев продължава да тормози плевенчани, раздавайки им торбички с празни обещания. През последните седмици отцепникът от "Има такъв народ", а сега водач на листата на ПП/ДБ, буквално се вре навсякъде, където може, за да агитира за изборите, оплакват се хората в плевенските фейсбук групи.

"Радостин Василев нахлу в обекта ми и ухилен до уши тръгна да ми подава някаква торбичка, докато зад него някакъв друг екземпляр снимаше с телефона си. Веднага го разпознах, казах му да се омита на секундата и веднага да изтрият снимките, защото не съм дал разрешение да ме снимат! Абсолютна наглост!", споделя собственик на малко магазинче за хранителни стоки, което е било налазено от Василев и кандидатите за парламента от ПП/ДБ в Плевен.

От 3 март насам, когато официално бе даден старт на предизборната кампания, Радостин Василев и доверениците му тормозят ежедневно плевенчани, пресрещайки ги по улиците, пред големите хипермаркети или намъквайки се агресивно, без покана, в различни търговски обекти. Докато прави опити да им даде празни торбички с логото на ПП, някой от придружаващите го се опитва набързо да заснеме "срещата". Оказва се, че много от хората изобщо не подозират, че са снимани с папарашки приоми, а след това публикувани във Фейсбук, където Василев се хвали с "народната любов". Всъщност, обаче, не хората са отишли да се срещнат с него, а той ги е пресрещнал из улиците или се е намъкнал в кафенетата, офисите и магазините им.

От началото на предизборната кампания Радостин Василев е качил стотици снимки на своя профил във Фейсбук. Някои от тях са наистина фрапиращи. Василев не се свени да влиза дори в магазини за дамско бельо или козметика, а друг от отцепниците от ИТН и втори в листата на ПП-ДБ за предстоящия вот, Деян Петков, заедно с пиара на Руди Гела - Кирил Веселински, дебнат по спирките слизащите от тролейбусите пенсионери.

На доста от снимките се вижда, че в ролята на "папарак" основно влиза членът на РИК - Плевен Александър Станев. Още преди две седмици срещу него бе подаден сигнал за нарушаване на изборния кодекс, тъй като от редица публикации стана ясно, че участва активно в предизборната агитация на коалицията ПП/ДБ.

Междувременно журналистката Соня Колтуклиева обяви пред телевизия "7/8“, че от януари тази година се крие обвинение на Софийска градска прокуратура по чл. 143 от НК „за принуда” срещу Радостин Василев заради натиска му върху Христинка Иванова, депутат от ИТН, да напусне парламента. Ще припомним, че миналото лято депутати от "Има такъв народ", сред които Христинка Иванова, пуснаха запис на Радостин Василев, oт който стана ясно, че той се опитва да я склони да премине в групата на отцепниците. След като Иванова отказва, Василев ѝ заръчва да си подаде оставката като депутат и ѝ заявява заплашително, че ще ѝ прати хора, които да ѝ помогнат да си попълни молбата.