Областна администрация е създала пълна организация за успешно произвеждане на изборите

Мисия

30-03-2023, 10:39

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Достъпът до сградата на областна администрация в изборната нощ ще е по по-различен начин, с повече внимание към сигурността и контрола

Областният управител проведе работна среща във връзка с осъществяване на организационно-техническа подготовка на изборите за народни представители на 2 април.

Всички изборни материали за предстоящия вот са раздадени, остава единствено машините да бъдат получени, но Областните администрации нямаме ангажимент за това, обобщи в началото на срещата г-н Петков. В рамките на срещата, която се състоя в заседателната зала на Областна администрация, бяха преговорени набелязаните действия за успешното произвеждане на изборите, уточнени бяха мерките, които следва да се предприемат за организирането и посрещането на секционните избирателни комисии в нощта на изборите, когато ще предават протоколите си в Районната избирателна комисия. С активното участие на всички служители на областна администрация за тези избори  са направени иновативни технически нововъведения, с които ще се преодолее струпването на много хора и образуването на опашки при отчитане на секционните протоколи в изборната нощ, каза още Областният управител Иван Петков.

Достъпът до сградата на областна администрация в изборната нощ ще е по по-различен начин, с повече внимание към сигурността и контрола, каза председателят на РИК 15 Плевен Ярослав Димитров, който изрази готовност от страна на РИК за бързо решаване на възникващи в движение въпроси. В оперативния план са подадени дежурните лица, които ще бъдат на разположение от страна на ведомствата и организациите. Своята готовност по време на срещата потвърдиха от „Информационно обслужване“, ОДМВР – Плевен, РДПБЗН – Плевен, Окръжна прокуратура – Плевен, РЗИ Плевен. Два допълнителни екипа ще работят от „Електроразпределителни мрежи – запад“ АД - единият в изборния ден, другият през нощта

Кметът на Плевен Георг Спартански съобщи, че организацията на 90% е направена, материалите са подредени в Актовата зала, разпределени за всяка СИК и предстои да бъдат разнесени в предизборния съботен ден. Направен е план за организация на движението за събота, в който ще се съобрази доставката на материалите към СИК с това, че в същия ден в Плевен се провеждат предварителни изпити в Медицински университет и се очаква по-висока натовареност и засилен трафик на автомобили от други общини и областни центрове.

Три екипа на Центъра за Спешна медицинска помощ – Плевен ще са на разположение. В двата обособени центъра, които ще функционират в Дома на армията и читалище „Съгласие“ е осигурено аварийно осветление с генератори, бе докладвано по време на срещата от РДПБЗН – Плевен. От РЗИ съобщиха, че епидемичната обстановка е нормална.

Всички участници бяха предварително запознати с изготвения оперативен план за действие в нощта на изборите. Срещата се проведе в присъствието на главния секретар на Областна администрация Ирена Христова – ръководител на техническия екип за осъществяване на организационно-техническа подготовка за произвеждане на изборите.

Работната среща приключи с демонстрация на иновативна разработка, дело на фирма „Принтек“, която ще улесни администрирането на изборния процес.