Предстои нов вътрешен ремонт в общинската болница в Кнежа

Животът

31-03-2023, 12:04

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Успоредно с този ремонт, съвсем скоро ще започне изграждане на нов център за „Спешна помощ” в двора на МБАЛ-Кнежа

Предстои нов вътрешен ремонт в общинската болница в Кнежа. Хубавата новина съобщи кметът Илийчо Лачовски.

"Още добри новини за МБАЛ гр. Кнежа. Предстои нов вътрешен ремонт в общинската болница. Днес подписахме споразумение за финансиране с Министерството на труда и социалната политика по Проект „Красива България”, с което ще се извърши ремонт на десния корпус на болницата. Заложените в проекта дейности включват ремонт на част от помещенията на първия етаж, на стълбището от първи до четвърти етаж, подмяна на вратите и прозорците, ремонт на стените с полагане на гипсокартон, шпакловка и боядисване, изцяло подновяване на пода и стъпалата със саморазливна замазка и хомогенна винилова настилка, ще бъдат монтирани алуминиеви ръкохватки, растерен таван с вградено енергоспестяващо LED осветление, както и информационни дигитални табла за удобство на всички пациенти. Освен това ще бъдат обновени и два санитарни възела в лечебното заведение.

Успоредно с този ремонт, съвсем скоро ще започне изграждане на нов център за „Спешна помощ” в двора на МБАЛ-Кнежа. Той ще бъде създаден с оглед на по-ефективното лечение на пациентите и ще бъде разположен на удобно място с топла връзка със сградата на болницата, за по-бърз и лесен достъп от страна на пациентите и на персонала.

Ремонтите, които извършихме и тези, които скоро предстоят да започнат, неминуемо ще допринесат за подобряване на общата качествена стойност на МБАЛ - Кнежа, която вече се превърна в съвременно и ефективно медицинско заведение с множество доволни пациенти!"