Оставиха в ареста шестима, обвинени за трафик на хора

Крими

03-04-2023, 15:29

Снимка:

ПРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това съобщиха от пресцентъра на районния съд

На 31.03.2023 година в Районен съд – град Плевен са постъпили от Районна прокуратура – Плевен искания за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на осем лица, привлечени в качеството си на обвиняеми по образувано досъдебно производство за извършено престъпление „трафик на хора“.

Образувани са осем на брой частни наказателни дела, които са разгледани от определения за деня дежурен съдия, на осн. Раздел III, т.1, б.А от Вътрешните правила за разпределение на делата с ЕИСС в РС-Плевен.

Постановени са определения, с които по отношение на лицата С.М.С. от гр.Е, А.Д.М. от гр.Л., И.В.Г. от с.Б, Й.Г.Ц. от гр.Е, Б.Б.А от с.Б и Е.Л.М. от гр.Л са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“, на лицето Ц.М.Г от гр.Е е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 2000 лева, а по отношение на М.Н.Д. от гр.С, съдът е оставил без уважение искането на РП - Плевен за вземане на МН „Задържане под стража“.

Определенията на съда не са окончателни и подлежат на обжалване пред Плевенски окръжен съд, като в случай на жалба или протест, делата са насрочени за открито съдебно заседание на 04.04.2023г. от 14:00 часа.