Среща на поколенията ще се проведе във ВВВУ "Георги Бенковски"

Мисия

04-04-2023, 08:08

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Със стихове и песни талантливи курсанти ще поздравят ветераните

В навечерието на 12 април - Международния ден на авиацията и космонавтиката и светлите Великденски празници, на 4-ти април, ВВВУ "Георги Бенковски" и 12-а Авиационна база са домакини на Великденска среща на поколенията.

В Долна Митрополия, по идея на Фондация „Български Военновъздушни сили“ и Авиационен клуб „Чисто небе“ – Пловдив, ще се срещнат ветерани отдали живота си на българската бойна авиация от Пловдив, София, Плевен и Каменец с курсанти, преподаватели и военнослужещи от ВВВУ и 12 Авиационна база.

Гостите ще се запознаят с част от материалната база, а от 14 часа в Аулата ще се съберат няколко поколения не само да се запознаят, а и емоционално поетично и музикално да съпреживеят авиационните делници.

Ще бъде представена стихосбирката на военния пилот първи клас Стоян Бобев „ "Отдадени на небето, посветени на земята".

Полковник о.з. Дончо Дончев ще представи книгата със спомени на единствения царски офицер , награден със „Златен орден на труда“, пилотът Петър Кожухаров „Принудително кацане“.

С интерес се очаква представянето от пилота и преподавател с над 2500 летателни часа полковник о.з. Георги Кутянов.

Със стихове и песни талантливи курсанти ще поздравят ветераните.

"Чест, а и отговорност към бъдното на родната авиация е пред тази аудитория да бъдат наградени курсанти за техни постижения, както и преподаватели да получат удостоверенията си за заемане на академична длъжност професор, доцент, главен асистент", информират от ВВВУ.