Обвинените за трафик на хора обжалваха задържането си в ареста

Новините

04-04-2023, 17:32

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Окръжен съд - Плевен е постановил, че подадените жалби са неоснователни

Днес - 4 април, в Окръжен съд - Плевен се гледаха 7 от взетите на 31 март  постоянни мерки за неотклонение на обвинените за трафик на хора.

За едно от лицата, поради липса на доказателства да е извършил престъпленията, в които е обвинен, а и поради това, че не съществува опасност да се укрие или извърши престъпление, Районен съд - Плевен е оставил без уважение искането за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и е постановил лицето да бъде освободено. Относно него е постъпил частен протест от Районна прокуратура - Плевен с искане определението на районния съд да бъде отменено и на М.Д. да бъде наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съставът на Окръжен съд - Плевен е счел доводите на районния съд за правилни и е потвърдил определението, с което не е взета мярка за неотклонение спрямо лицето.

На останалите шест лица са наложени от Районен съд - Плевен мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Обвиняемите са обжалвали определенията пред Окръжен съд - Плевен, като са поискали налагането на по-лека мярка.

И по шестте жалби окръжният съд, след като е преценил доказателствата по делото, взел е предвид становищата на страните и е извършил служебна проверка на обжалваните определения е постановил, че те са неоснователни, а определенията на районния съд, с които са взети най-тежките мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемите Е.М., С.С., Й.Ц., А.М., Б.А. и И.Г., са потвърдени.