Задържаха мъж и жена за разпространение на наркотици в Плевен

Крими

04-04-2023, 17:35

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двамата обвиняеми са осъждани

Окръжна прокуратура- Плевен наблюдава досъдебно производство,  по което в качеството на обвиняеми са привлечени  Б.Б.  на 37 години, за престъпление по чл.  354а, ал.2, т.4, вр. ал.1, вр. чл. 29, б. „б“ от НК и Е. П. на 35 години за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

На 27.03.2023 година Б.Б. бил задържан от служители на Второ РУ -Плевен. Последвал личен обиск на същия и претърсване в жилището, което обитава, както и в жилището, обитавано от  Е.П., с която Б.Б. живеел на семейни начала.

В резултата на осъществените действия по разследването са намерени и иззети следните наркотични вещества: 6.174 грама метамфетамин, 10.936 грама марихуана, както и 24.219 грама червен фосфор.

Двамата обвиняеми са осъждани, като деянието Б.Б. е извършил при условията на опасен рецидив.

Окръжен съд – Плевен  е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че Б.Б. и Е.П. са извършили престъпленията, за които са привлечени като обвиняеми. Съдът е счел, че е налице реална опасност те да се укрият или да извършат  престъпление и е постановил спрямо тях най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен.