Полицаи от Второ РУ – Плевен дариха лакомства на лазарки

Мисия

05-04-2023, 17:40

Снимка:

ОДМВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Малките момиченца, пременени в традиционни български носии, бяха посрещнати от началника главен инспектор Стоян Стоянов и служители в управлението

Днес деца от трета група на детска градина „Теменуга“ в Плевен пресъздадоха едни от най-красивите пролетни обичаи – ладуване и лазаруване в сградата на Второ РУ – Плевен.

Малките момиченца, пременени в традиционни български носии, бяха посрещнати от началника главен инспектор Стоян Стоянов и служители в управлението.

Закичени с много радост, цветя и здравец, лазарките пяха ритуални песни, танцуваха и благославяха служителите на реда за здраве и сполуки. Децата са подготвили фолклорната си композиция под ръководството на музикален педагог Нели Джанова, както и учителките Шенай Исмаилова и Вера Георгиева.

Полицаите дариха гостенките с бонбони и шоколадови лакомства. Момите събраха подаръците си в кошнички, специално подготвени за празника. Според поверието място посетено от лазарки е щастливо и благословено, а лазарките са предвестници на доброто и пазителки от силите на злото.