Инициативата "Пъстър Великден" даде старт на тържествата в Гулянци

Животът

08-04-2023, 06:50

Снимка:

Община Гулянци

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тази година празникът събра на площада в Гулянци всички деца от общината

За трети пореден път Община Гулянци, по инициатива и под егидата на кмета Лъчезар Яков, проведе "Пъстър Великден". Тази година празникът събра на площада в Гулянци всички деца от общината. Неслучайно при откриването кметът Лъчезар Яков заяви: "За мен е радост да приветствам най-красивата, най-добрата и най-талантливата част от общината - вас, нашето бъдеще!". Той благодари на всички за положения труд и старание. Мащабното мероприятие обеди творческото вдъхновение, талант и енергия на всички училища и детски градини, МКБППМН гр. Гулянци, ЦОП гр. Гулянци.

Училищата и детските градини се представиха с атрактивни кътове с великденска украса, щандове с ръчно изработени сладкиши, сувенири и яйца, арт-работилници. Колективите бяха подготвили и богати програми с много песни, танци, стихове и народни обичаи. Малки и големи лазарки, стъкмени в национални носии и закичени с китки, пяха дружно „Лаленце се люлее“ и участваха в лазарско дефиле. Всички участници получиха подаръци, а образователните институции бяха наградени за своето представяне от кмета на общината.

Въпреки облачното небе, празникът "Пъстър Великден" огря централната градска част със всички цветове на дъгата и стотиците усмихнати лица.