Карлос Насар тренира усилено за Европейското по вдигане на тежести

Спорт

08-04-2023, 16:00

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Надявам се да мога да подобря своя личен рекорд в категорията изтласкване до 220 кг", сподели 18-годишният талант от Червен бряг

Най-добрият млад български щангист и рекордьор Карлос Насар тренира усилено във високопланинската спортна база в Белмекен за Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже, което ще се проведе от 15-ти до 23-ти април в Ереван, Армения.

"Тренирам упорито между 8- 9 часа всеки ден и се чувствам добре. Надявам се да мога да подобря своя личен рекорд в категорията изтласкване до 220 кг.", сподели 18-годишният щангист пред "Гонг" и допълни: "Основната ми цел е да спечеля квота за Летните Олимпийски игри през 2024 година в Париж, Франция, както и да се запазя здрав и да продължа с добрите резултати, за да "обера" всички медали от предстоящите състезания. Ще имам квалификация за Куба, както и за световното първенство в Саудитска арабия в началото на септември тази година".

Карлос тренира с Павел Христов, син на предишния треньор на щангиста Илиян Илиев, който го открива за професионалния спорт. Илиев почина внезапно в началото на декември 2022 г..

Припомняме, че на 17 години Карлос Насар счупи световния рекорд от 81 кг в изтласкване за старша възраст, за да спечели Световното първенство по вдигане на тежести през 2021 г., а на 18 години разби световния рекорд в изтласкване от 89 кг за мъже, за да спечели Световното първенство по вдигане на тежести през 2022 г. Това го прави единственият щангист със световни рекорди в две категории.

"Голяма гордост е да развееш българското знаме и да се прославиш не само със своя резултат, но и да накараш всички да чуят за България. Със своите постижения тепърва ще се стремя да покажа, че новите имена в българския спорт ще оставят световна следа", сподели Карлос Насар.