Спартак достигна до трети пореден успех в НБЛ

Спорт

08-04-2023, 20:24

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани са с баланс от 15-12 и са пети в класирането

Спартак достигна до трети пореден успех в НБЛ. Пред своята публика в зала "Балканстрой" отборът на Любо Минчев победи Шумен със 104:81 в мач от 29 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 15-12 и са пети, докато "жълто-зелените" са с 6-21 и са 10-ти. 

Седариан Рейнс, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев вкараха по 19 точки за Спартак. Мартин Маринов добави 16.

Ишмаел-Ел Амин бе най-добър за Шумен с 30 точки, 8 борби и 6 асистенции. Ореолуапо Идоу приключи с 16. Маркъс Гилбърт остана с 10 точки.

Шумен не се забави и взе предимство чрез Маркъс Гилбърт, Ореолуапо Идоу и Адриян Секулов за 16:12, пише сайтът на НБЛ. Плевенчани обаче отговориха с успешни акции на Николай Маринов, Цветомир Чернокожев, Симеон Илиев и Божидар Аврамов за 24:23 в своя полза в края на първата част. През втория период надлъгването продължи преди Спартак да излезе напред с 4 точки чрез Николай Стоянов и Симеон Илиев. Гостите отново намериха верните решения и се оказаха напред с 37:35 чрез Маркъс Гилбърт и Ишмаел Ел-Амин. Серия от 15-0, дело на Седариан Рейнс, Божидар Аврамов, Николай Стоянов и Семаджи Хейнс-Джоунс, обаче изстреля домакините напред с 52:39 на голямата почивка.

След паузата Спартак не намали оборотите и стигна до преднина от 26 точки, воден от Седариан Рейнс, Николай Стоянов, Цветомир Чернокожев и Семаджи Хейнс-Джоунс. До края на двубоя тимът от Града под Панорамата държеше нещата под контрол.

На 14 април Спартак ще приеме Академик Пловдив, докато Шумен ще почива в следващия кръг в НБЛ.