Ученици от ДФСГ "Интелект" представиха "Сън в лятна нощ" на Шекспир

Животът

11-04-2023, 20:35

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Театрална трупа на гимназията цели да запознае младите хора с театралното изкуство

В началото на учебната година ДФСГ Интелект се включи в Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта", Творческите дейности допринасят за стимулиране талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, както и за развиване на личното творчество.

Театрална трупа на гимназията цели да запознае младите хора с театралното изкуство. В състава и се включиха ученици от 8, 9, 10 и 12 клас , а техен ръководител бе Марияна Петрова, бивш възпитаник на гимназията. В първите си срещи те се запознават помежду си и се научаваткакво трябва дае поведението им на сцената. На по- късен етап започва усилена работа по представлението на „Сън в лятна нощ“ по Уилям Шекспир.

Младежите се изправят пред нелеката задача да изиграят постановката на сцената в Концертната зала на ДФСГ "Интелект".  Те показаха пред своите съученици актьорските си умения и ги потопиха в света на театъра.

На финал  учениците получиха сертификати и награди, а те пък благодариха на своя ръководител за вдъхновението, безценните съветии удоволствието от съвместната работа.