Спартак гостува на Рилски спортист, "MAX Sport 2" ще предава пряко двубоя

Спорт

19-04-2023, 09:35

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани ще се опитат да спечелят двубоя, за да запазят шансове за четвъртото място

Отборите на Рилски спортист и Спартак Плевен се изправят един срещу друг в най-интересния мач от програмата на 31-вия кръг в НБЛ. Срещата между двата тима започва тази вечер от 19:00 часа в зала “Арена Самоков” и ще бъде предавана в ефира на "Max Sport 2".

Самоковци вече си осигуриха първото място в крайното класиране на редовния сезон, но въпреки това са длъжни да покажат добро лице и да заличат натрупалите се неуспехи в последно време, пише sportal.bg. Плевенчани пък ще се опитат да спечелят двубоя, за да запазят шансове за четвъртото място, което да им донесе домакинско предимство в четвъртфиналната серия срещу Черноморец. В момента Спартак е четвърти с актив от 16-12, докато “акулите” са пети с 16-11. Рилски е №1 в таблицата с 24-4.

Воденият от Любомир Минчев състав е отборът с втората най-дълга победна серия, след като спечели последните си четири двубоя в елита. В три от тях Спартак прескочи границата от 100 отбелязани точки, а в последния си такъв вкара 92 в коша на Академик Пловдив. Всички те обаче бяха в зала “Балканстрой”, така че сега плевенчани ще проведат първото си гостуване от края на миналия месец насам.

От другата страна Рилски криволичи в последно време, стартирайки със загубата от Черноморец с 15 точки в средата на март. След това последва ново поражение от “акулите” за Купата на България, а при завръщането си в НБЛ самоковци загубиха и от ЦСКА с 86:89. Момчетата на Людмил Хаджисотиров реагираха с убедителни победи над Черно море и Берое, преди да отстъпят като гост на Академик Пловдив с 83:87. В последния кръг миналата седмица Рилски се справи с Ямбол, побеждавайки го с 94:69.

Рилски спортист и Спартак Плевен изиграха два мача помежду си този сезон, като самоковци спечелиха двубоя и в двата случая. Първо момчетата на Удо се наложиха със 104:78 в Плевен, а след това спечелиха домакинството си с 87:68 през февруари.