Малчуганите от детска градина "Зорница" мечтаят да станат пилоти

Животът

19-04-2023, 13:01

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Дългогодишно е сътрудничеството между 12-та авиационна база и Детска градина "Зорница" – гр. Плевен

Дългогодишно е сътрудничеството между 12-та авиационна база и Детска градина "Зорница" – гр. Плевен. Нестихващ е интересът на малчуганите към авиацията и професията на военните пилоти.

Многократно децата са гостували на авиобазата, но този път на гости при тях беше летецът-пилот майор Борислав Цанов. По покана отправена от 4-та група „Смехорани“ той присъства на тяхното специално занятие, посветено на авиацията. Разказа на децата за вълнуващата, но трудна и отговорна професия на летците и на всички военнослужещи, които са избрали своя път да се посветят на българските Военновъздушните сили.

С голям интерес децата разгледаха снимки на самолетите, които са на въоръжение в 12-та авиационна база. Впечатлени бяха от видеоклипа, заснет по време на реален полет от кабината на самолета.

С вълнение и ентусиазъм децата приеха предизвикателството да влязат в ролята на пилоти. С помощта на старшина Николай Георгиев те облякоха специалното летателно облекло и седнаха в макета на кабината на самолет “Pilatus PC-9M”.

Така те полетяха високо на крилете на детските мечти, с желанието като пораснат да станат бъдещите защитници на родното небе.