Нова атракция в центъра на Плевен (Снимки)

Мисия

19-04-2023, 16:00

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Слънчев часовник дариха на Плевен дамите от Инър Уийл клуб

Плевенският Инър Уийл клуб дари на града слънчев часовник по повод 100-годишнината на международната организация. Съоръжението, което официално беше открито днес, е поставено в Градската градина. Лентата символично прерязаха настоящият президент на Инър Уийл клуб Плевен проф. Снежана Тишева и проектантът арх. Стефан Шекеров. Инициативата за изработката и поставянето на слънчевия часовник е подкрепена от строително-инвестиционна компания M&G Invest.

Искахме да направим нещо хубаво за Плевен, някакъв символ на непреходност, който ще остане и за следващите поколения. Ще се радвам слънчевият часовник да бъде не само атракция за нашите съграждани и посетителите на града, но и да бъде оценена неговата познавателна стойност, каза при откриването проф. Снежана Тишева.

Нека ценим тази красива придобивка и дарителския акт на Инър Уийл клуб, защото такива жестове не се случват всеки ден.  Това е знак за съпричастност с усилията на публичната власт и на гражданското общество градът и средата, в които живеем, да бъдат по-красиви, по-уютни, по-привлекателни за жителите и гостите на Плевен, коментира кметът на Община Плевен Георг Спартански, който беше гост на събитието.