Любомир Минчев: Изпуснахме да бием Рилски спортист

Спорт

20-04-2023, 08:11

Снимка:

БК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Доволен съм като старание и отношение в мача, с изключение на втората четвърт, когато играхме пак така меко в защита", сподели наставникът на Спартак

Наставникът на Спартак Плевен Любомир Минчев говори след поражението от Рилски спортист с 84:88 в двубой от 31-вия кръг в НБЛ.

"Ключовото в края на мача бяха както защитата, така и нападението. Даже според мен беше повече нападението, най-вече тактическата дисциплина, защото нещото, което бях казал да се играе, ние не го направихме. Тръгнахме да правим нещо съвсем различно от това, което бях дал като указание и направихме грешка, след която получихме точки, които вече трудно можехме да върнем. 

Доволен съм като старание и отношение в мача, с изключение на втората четвърт, когато играхме пак така меко в защита. Получавахме лесни кошове и на нисък пост от външните им играчи, без да сме в бонус и без да сме направили един отборен фал. Това е единственото, което не ми хареса. Започнахме добре и в нападение, и в защита независимо, че получихме някои лесни точки. В този мач аз видях различно отношение от това, което последния път показахме тук. 

Естествено, щеше да е много хубаво да бием. Тогава щях да съм още повече доволен, но като цяло смятам, че с изключение на някои дребни неща, които мога да критикувам, другото беше положително. Рилски за целия сезон са средно по 11 тройки, с най-добър процент стрелба в лигата, като отбор. За тях това да стрелят добре не е нещо ново. За нас, в последния месец сме с по-добър процент от стрелба и като реализация на точки. Това е, което мога да кажа. За мен днес изпуснахме да бием Рилски. То не е само Ивко Ивков. Естествено, че той липсва. Липсва ни и още един висок човек в ротацията, но бързите атаки, които получихме в края, ние не бяхме в бонус, а позволихме да получим тройка и други такива точки. Оставихме ги да покажат силната си страна и те се върнаха, а дори ни и отминаха в края на мача.

Ивко се надявам да оздравее и да бъде годен. Започна тренировки, но имаше леки болки и ще видим какво ще стане. Аз все още не съм гледал и подробно какво и как трябва да правим срещу Бургас. Тепърва имаме още една седмица до последния мач, а след това имаме още една седмица. Едно от силните им неща е нападението. Естествено е, че ако успеем да ги извадим по някакъв начин от нормалния им начин на игра, ще имаме някакъв шанс", сподели Минчев пред сайта на НБЛ.