Карлос Насар: Първата цел е квота, след това злато и накрая рекорди!

Новините

20-04-2023, 10:31

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Талантът от Червен бряг определи своите приоритети на европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван

Карлос Насар определи своите приоритети на европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван, Армения. Той ще вдига днес от 16.30 ч българско време в категория до 89 кг. Очакванията са за зрелищна битка с неговия най-голям конкурент Антонино Пицолато от Италия.

"Моята първа цел е да направя хубав двубой, за да вляза в ранглистата за квота и да си осигуря 100-процентово участие на олимпиадата. След това ще правя атака на първото място. При третия опит ще гоним световни рекорди", сподели Карлос за подкаста "Спортната джунгла". 

Талантът от Червен бряг се чувства отлично преди старта на състезанието.

"Единственият проблем беше, че разкъсах сухожилие на пръстите. Взели сме мерки. Д-р Иванов ми помогна да се справя с контузията. Получи се на тренировка. Преди 7-8 месеца съм получил този проблем. При по-лекото разкъсване болката не беше сериозна. Станало е при захват на изхвърляне", добави световният рекордьор.

Българинът не е спирал да тренира от световното първенство насам, но е влязъл в лагер едва 30 дни преди европейското.

"Работихме страхотно с Пламен Братойчев. Той е много добър треньор. Работили сме и преди с него. На контролните се справих добре. Не са лоши резултати. Най-добри постижения дадох преди световното в Колумбия, защото тогава нямах почти никакви контузии.“, допълни Карлос Насар. 

Той призна, че този път ще започнат с по-малка заявка в изхвърлянето, след като на шампионата на планетата направи нула в първото движение.

"Точните тежести ще зависят от загрявката“, призна щангистът.

Карлос Насар и Антонино Пицолато вече се видяха в дните преди тяхната битка. Италианецът спечели сблъсъка преди година.

"Мисля че ще се справя с него, макар че не е хубаво да се казва хоп преди да се скочи. Изглеждаше ми изплашен. Ще разберем на състезанието какво ще се случи но имам да му връщам за миналата година.",  заключи талантът.