Плевенски лекари спасиха бебе на 3 дни

Новините

21-04-2023, 15:01

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Новороденото е извън опасност, захранено е

Екипът на д-р Андрей Христов, началник на Отделението по неонатология на "Мама и Аз" - Плевен спаси живота на новородено на 3 дни.

Още в първите часове от старта на работата екипът на високотехнологичното интензивно неонатологично отделение на "Мама и Аз" - Плевен заминава за МБАЛ "Севлиево" със специализирана линейка за превоз на бебета, за да поеме  новородено в критично състояние. Бебето е с тежка полиорганна недостатъчност и е необходима комплексна интензивна терапия, която лекарите от "Мама и Аз" - Плевен стартират още по време на транспортирането. Благодарение на опитните медици и модерното оборудване в продължение на няколко дни са приложени всички съвременни методи за лечение и новороденото е стабилизирано. Педиатрите са извършили „обменно кръвопреливане“, като двукратно са сменили кръвта на бебето с такава от подходящ донор.

Д-р Андрей Христов допълва: "Днес детето вече е екстубирано и диша спокойно. То е извън опасност, захранено е. Благодаря и на своите колеги, на акушерките и на ръководството на болницата, които не пощадиха силите си и доведохме нещата до успешен край. Щастлив съм, че родителите ни се довериха!"