Спартак гостува на Балкан в последния кръг от редовния сезон в НБЛ

Спорт

26-04-2023, 09:36

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Срещата започва от 19:00 часа и ще получи телевизионно излъчване пряко в ефира на Max Sport 2

Актуалният шампион Балкан оформя здрав сблъсък със Спартак Плевен в последния 33-и кръг в Националната баскетболна лига. Плевенчани гостуват в зала "Арена Ботевград" в среща, която започва от 19:00 часа и ще получи телевизионно излъчване пряко в ефира на Max Sport 2.

Днес е и денят, в който Балкан ще разбере своя съперник на четвъртфиналите в плейофите - Левски или Берое. Момчетата на Петър Златанович ще завършат редовния сезон на второто място в класирането, докато от другата страна Спартак ще финишира на петата позиция и на четвъртфиналите ще премери сили с отбора на Черноморец.

Балкан се намира в силна серия от пет поредни победи, след като повали последователно Черноморец, Ямбол, Черно море, Шумен и Академик Пловдив. Плевенчани също натрупаха четири последователни успеха, преди да загубят гостуването си на лидера Рилски спортист в Самоков с 84:88 миналата седмица.

Балкан съумя да запише две победи над Спартак през настоящия сезон, като първата бе категорична с 81:60 в Ботевград, а втората - с 88:81 в зала "Балканстрой" след продължение през февруари.