Осем младежи се включват в инициативата "Мениджър за един ден 2023" в Областна администрация - Плевен

Мисия

26-04-2023, 17:34

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Утре, 27 април (четвъртък) в 9:30 часа Областна администрация Плевен отваря врати и чрез инициативата на Джуниър Ачийвмънт България "Мениджър за един ден" ще посрещне осем младежи, заявили участие и кандидатирали се за поста Областен и заместник областен управител на Област Плевен. В 21-то издание на програмата за кариерно ориентиране интерес към поста областен управител на Плевен са заявили пет кандидати. Трима са заявилите за поста заместник областен на Плевен.

Кандидат за поста областен управител е Вероника Георгиева е студент в Софийски университет "Климент Охридски", специалност "Предучилищна и начална педагогика". Тя използва всяка възможност, за да се върне в родния Плевен, радетел е за подобряването му. Вторият кандидат за поста областен управител е Албена Методиева, ученичка в 11 клас в паралелка "Природни науки" на СУ "Иван Вазов". От четири години тя се занимава с доброволчество в Български младежки Червен кръст (БМЧК). Към момента е заместник областен координатор на БМЧК – Плевен.  Решава да се запише за участие в изданието „Мениджър за един ден“, защото не само ще натрупа практически опит, но по този начин ще надгради и лидерските си умения.

Двама са желаещите ученици да се включат в инициативата от Варна – възпитаници на  Професионалната техническа гимназия в морската столица със специалност "Полиграфия". Даниел Петков се кандидатира за поста областен управител. Той има желание да опознае града и атмосферата в него, тъй като планира да продължи обучението си в Плевен. Другият кандидат е Цвети Владова. Тя се кандидатира за поста заместник областен управител на Област Плевен.

Останалите четирима кандидати са съответно по двама, за поста областен и заместник областен управител - от Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов" и ДФСГ "Интелект" в Плевен. Данаил Денчев е ученик в 11 клас, специалност "Организация и хотелиерство"; Стефани Дикова – 11 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“; Вилислава Дининска – 12 клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ и Лора Кирилова, специалност Банково дело“.

Инициативата "Мениджър за един ден" подпомага кариерната реализация на младежи над 16 години. Този четвъртък в цялата страна ученици и студенти отново ще преживеят един реален работен ден в малки и големи компании, държавни и общински институции.