Какво време ни очаква през почивните дни?

Животът

28-04-2023, 13:37

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Вижте прогнозата на НИМХ - Плевен

В събота ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. В западните региони след обед ще превали краткотраен дъжд по конвективна облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток с временно усилване по конвективна облачност. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Атмосферното налягане ще се понижи.

В неделя ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. След обед в предбалкана за кратко ще превали дъжд. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Максималните температури ще са между 20° и 22°. Атмосферното налягане още малко ще се понижи.

 В понеделник до обед ще преобладава слънчево време и ще бъде почти тихо. След обед облачността ще се увеличава и на места ще превали слаб дъжд. След обед ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат високи - между 8° и 11°. Максималните температури ще са около и над 20°. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Това сочи прогнозата на НИМХ - Плевен.