Слави Трифонов за взрива срещу Гешев: Публичен, демонстративен и арогантен опит за убийство

Новините

01-05-2023, 17:01

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Всеки може да има собствено мнение за професионализма на главния прокурор, но в човешки план случилото се е ужасно, чудовищно, брутално престъпление", написа лидерът на ИТН

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира опита за покушение на главния прокурор Иван Гешев.

Ето какво написа той на своя профил във Фейсбук:

Днес беше извършен атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше направен публичен, демонстративен и арогантен опит за убийство. Още по-отвратителното е, че в колата, заедно с главния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери. Каквото и да се говори, факт е, че подобен атентат е атентат не само срещу един човек, а срещу една от институциите в държавата. Практически, това е покушение срещу държавата. Всеки може да има собствено мнение за професионализма на главния прокурор, но в човешки план случилото се е ужасно, чудовищно, брутално престъпление. Все гордо заявяваме, че сме държава, член на Европейския съюз, но такива актова поставят въпроса дали изобщо сме държава.

А какво мислите за реакцията на колегите журналисти? Няколко часа слез атентата, те продължаваха да го наричат “инцидент”. Инцидент? Инцидент е да се подхлъзнеш и да си обелиш коляното. Това е опит за убийство. Тотална липса на професионализъм в така наречената журналистика. Срамна работа.

Има два аспекта в този атентат. Първият е обществен, защото не е важно името на главния прокурор и кой е той. Важна е институцията. И втори - чисто човешки, защото ако този атентат беше успял, щеше да заличи едно българско семейство.