Засаждат 3000 рози пред новата учебна база на ВВВУ "Георги Бенковски" в Плевен

Мисия

03-05-2023, 22:20

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Част от розите ще бъдат засадени и в района на училището в Долна Митрополия

Розите са символ на любов, щастие, радост, удовлетворение, лоялност, прошка, доверие, вечност, безкрайност според цветовете си!

Броят на подарените рози също е от значение – от обяснение в любов - една, благодарност, уважение, поздрав, а ако са от 50 до 100 са израз на вечна любов! А ако са 3000??? Може би знак на признателност към родител, отдал близо тридесет години в името на авиацията и армията, към оцветяване атмосферата в квартала, в който си роден, чувството за  красота и хармония, които да подобряват живота ни ?!

На каквото и да е знак, жестът на плевенчанина Николай Пелишатски, изпълнителен директор на българско-нидерландското дружество „Брит Розако“, което отглежда 300 сорта декоративни рози на 200 дка край Павликени, е впечатляващ.

В навечерието на Деня на храбростта и Празник на Българската армия г-н Пелишатски дари за засаждане на терасите пред новата учебна база на ВВВУ "Георги Бенковски" в гр. Плевен посадъчен материал от шест вида чайно-хибридни рози-розова, двуцветни, бяла, катерлива-червена. Част от розите ще бъдат засадени и в района на училището в Долна Митрополия.

Курсанти , преподаватели и служители, в дните преди празника ще засадят и впоследствие ще се грижат за розите.