Иван Иванов за отношенията си с Карлос Насар: Не сме в националния да се обичаме, а да вършим работа

Спорт

04-05-2023, 12:57

Снимка:

Пресклуб "България"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Може да има разминавания в методиката на работа, но всичко е уточнено, каза специалистът

Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов формулира целите на тима за Световното първенство, което ще се проведе в началото на септември в Саудитска Арабия.

"Целта за Световното първенство не са толкова медалите, а състезателите ни за постигнат резултати в Топ 10. Защото това е критерият за участие в квалификациите за Олимпийските игри следващата година. Естествено, при по-високи резултати в двубоя, ще имаме и по-големи шансове за медали", каза Иванов на пресконференция в София.

Той се върна и на постиженията на националите от Европейското първенство в Ереван, където българите спечелиха общо 11 медала - 3 големи и другите 8 са в отделните движения.

"Бях по-песимистично настроен, защото подготовката ни много закъсня. Не бяхме готови, нищо, че Карлос направи световен рекорд. Две години поред бяхме първи отборно в Европа, сега сме четвърти. Ето, че това се отрази. Дано това да е последната ни такава подготовка", пожела си треньорът.

"Какво значи да имаме различия с Карлос? Ние не сме в националния отбор да се обичаме, а да свършим работа. Може да има разминавания в методиката на работа, но всичко е уточнено", каза Иванов на въпрос дали може да работи заедно с европейския шампион Карлос Насар.

"Отборът ни е млад, работим с него в последните две години. Може би в бъдеще ще има няколко попълнения, но това са хората", добави той.

"В националния отбор винаги е имало един главен треньор и такива, които работят с по двата-трима състезатели. Всеки си има виждания, но занапред трябва да бъдем всички заедно. До края на месец май трябва да има яснота около финансовото състояние на федерацията, а след републиканското първенство на 14 май трябва да се съберем на лагер", каза още Иван Иванов.